Maskerad

maskerad

Ibland känner man helt enkelt för att göra något annorlunda, något man inte får chansen att göra mer än kanske en gång om året. En maskerad är just en sådan grej. Många får nog inte tillfälle att klä ut sig i samma utsträckning som de skulle göra på Halloween, så varför inte ge dem och dig själv en rolig kväll genom att ordna en maskerad?

Många gånger då man anordnar en fest tänker man inte så mycket på hur långt i förväg man bör göra det, vissa gånger kanske man bara låter vänner och bekanta veta att till helgen så är det fest. Detta kan fungera när man vet att det inte är något speciellt som gästerna måste tänka på eller göra, men för en maskerad krävs lite mer planering och därför lite mer förvarning för dina gäster.

Först och främst måste du bestämma om det ska vara ett tema på maskeraden. Alla teman behöver inte vara rent fantasimässiga som monster, cowboy, prinsessor och liknande, det finns många andra roliga teman man kan använda. Utöver den inspiration man kan hitta där följer här ytterligare ett par förslag:

  • Cross-dressing – kul tema för människor med självdistans och gott sinne för humor, kvinnor klär sig som män och män som kvinnor.
  • Kom som du inte är – ett mycket hett tips, folk ska helt enkelt klä ut sig som något de absolut inte är i sitt riktiga liv. Detta kan vara så enkelt som att komma klädd som en hip-hoppare eller punkare just för att man inte alls identifierar med den stilen.
  • XX-talet – om man i sin vänskapskrets huvudsakligen har folk som växte upp under ett specifikt årtionde kan det vara roligt att sätta upp till exempel ett 80-tals tema, där man klär sig som var populärt på 80-talet.
  • Bokstavstema – man väljer ut en bokstav och alla måste klä ut sig som något som börjar på den bokstaven. I ett A-tema, till exempel, kan folk komma klädd som advokater, alkisar, ankor, askungen och andra saker som börjar på A.