Ordna en perfekt fest

party cheers

Vad man ska tänka på för att lyckas riktigt bra med en fest varierar beroende på vad det är för fest som ska hållas. Det är ju tex en stor skillnad på maskeradfesten på halloween och bröllopsfesten på midsommar. Här kommer några tips och råd på vägen.

50-års fest

När inbjudan till 50-års festen skickas ut bör man skriva att man inte vill ha presenter (om så är fallet) så att inte vissa kommer med paket och vissa inte gör det. Det kan annars kännas väldigt pinsamt för gästerna om det blir olika. I likhet med bröllop kan det komma långväga gäster så det kan vara en fördel att tänka på var folk kan bo om de inte kan åka över dagen.

Kräftskiva

Det finns några saker som är ”måsten” på en kräftskiva. Det är alkoholen, kräftorna och pyntet. Det är en av de festligheter där pyntet är som viktigast. På med kräftskivehattarna, upp med månlyktor och ljuspåsar och låt kräftorna smaka. Se även till att ha alkoholfria nubbealternativ så att alla känner sig välkomna på festen.

Sommarfest

Då sommarfest kan betyda en rad olika saker bör man vara extra noga i inbjudan att markera vad som gäller. Är det en maskerad ska det tydligt framgå detta och vilket tema den är i. Det kan även vara bra att skriva om mat ingår eller om det är knytkalas, något som är mycket vanligt på sommaren. Är det en maskerad är även pyntet viktigt här men i annat fall räcker det med att träffas och umgås över god mat. Det är däremot en fördel om det finns något utomhusspel (ex. kubb) som man kan spela som en underhållningspunkt.