Populära spelgenrer på nätet

spel_374226769

Onlinespel kommer i flera olika kategorier och det är ju bara naturligt att somliga är mer populär än andra. Här tar vi temperaturen på onlinespelen just nu och ser vad folk verkar spela mest.

Hero Shooters

Ett tag skulle spel som rörde vid denna kategori troligtvis klassas helt enkelt som ytterligare ett First Person Shooter (eller i vissa fall Third Person Shooter), men i och med spel som Battleborn, Overwatch, Paragon och Paladins har en ”ny” genre uppstått. Dessa spel lånar en hel del koncept och idéer från andra relaterade genrer och samlar dem i en förpackning som uppenbarligen har en plats på marknaden.

Pengaspel

Spel där inte bara skryträtt utan även riktiga pengar står på spel har även hittat många spelare. Spel som poker och casino är det många som ägnar sig åt numera och det är inte svårt att hitta ett ställe att spela. Tack vare detta intresse är det många sajter på nätet som kan fylla behovet många har av att spela pengaspel.

MMORPGs

MMORPGs har varit populär i en utsträckning eller annan väldigt länge. Spel som Ultima Online var pionjärer men det var nog inte förrän World of Warcraft som genren fick den uppmärksamhet den har idag. Sedan dess har otaliga spel försökt sig på det episka arbetet att bygga upp allt ett MMORPG förväntas innehålla. I dagsläget har majoriteten fallit tillbaka på Free-to-play-modellen för att locka till sig spelare, men två spel kan fortfarande få det att fungera med prenumerationer: World of Warcraft och Final Fantasy XIV.