Sommarfest

sommarfest

Något som jag förknippar med sommar och varma kvällar är fest. Finns det något bättre än en sommarfest vid vattnet, en eld som sprakar i bakgrunden, en akustisk gitarr och sång.

Det är verkligen sommar för mig. När vi anordnar fest brukar vi alltid försöka ha något tema för att knyta ihop och ha en röd tråd genom kvällen. Dessa teman kan bland annat vara att vi har en femkamp med lekar eller att alla klär ut sig. Det finns inget bättre än när människor bjuder på sig själva och det brukar bli väldigt naturligt på dessa fester.

Utklädnad

Något som är väldigt roligt att göra på en sommarfest, som är bra om man bjudit personer som inte känner varandra innan, är att ha tema ”utklädnad”. Genom att komma ”utklädd” till en fest släpper man direkt garden, visar sig själv och har lättare att börja prata med andra. Här är det verkligen bara fantasin som sätter gränserna. Kanske ni vill ha ett färgtema till festen, exempelvis grön, då kan du som värd komma i en klassisk tyrolerhatt för att sticka ut. Vill ni gå ”all in” kanske ni ska köra på att den som är bäst utklädd kan vinna spännande och hedervärda priser. Då kan alla bestämma helt själv hur mycket eller hur lite tid de vill lägga på sin utstyrsel.

Lekar

En jättekul grej för att lära känna varandra och inviga sommaren. En rolig lek är att ge alla en lapp med ett namn på. Namnet kan vara på en känd person, en sak som avger ljud eller liknande. Personen ska sedan sätta in sig i den rollen och får bara kliva ur rollen när någon har gissat rätt. Man får bara svara ”ja” och ”nej” på frågorna. Alternativt får man inte läsa lappen och sätter den på pannan. Sedan måste man gå runt och fråga andra personer på festen för att försöka lista ut vem man är. De får bara svara på ”ja” och ”nej” frågor. Detta gör att alla måste mingla med alla. Man kan också dela ut roller eller uppdrag under middag. Man får en lapp med ett uppdrag som man måste uppfylla inom en utsatt tid. Det kvar vara att alltid leda in samtalet på mobiltelefoner eller att skratta jättehögt varje gång någon skämtar.

Dukning

Lägg gärna lite tid på dukning och dekorationer på festdagen. Det är alltid trevligt när hela festen får en helhet. Satsa på levande ljus, lyktor och gärna små eldkorgar som står och brinner. Hålls festen på sensommaren är det otroligt effektfullt med levande ljus. Kanske du ska öva dig så du kan ha en egen uppvisning med Poi bollar. Det är eldbollar som sitter fast i kedjor, som du svingar och gör olika rörelser med. Kolla här för lite inspiration:

Så har ni inte börjat planera för några sommarfester än, gör det. Vad vore sommaren utan fester i goda vänners lag. Trevlig sommar!