Spel på nätet

gaming

Nätet är ju den perfekta platsen att söka sig till om man känner för att spela spel, inte nog med att utbudet är enormt, man kommer dessutom kunna spela med andra personer över hela världen om man så känner för det.

Äventyr i öppna världar

Spel med öppen värld, även kallad open world games, har funnits ett bra tag men det är inte lika många spel som har använt sig av detta i multiplayer, just nu så är väl GTA Online den bästa kandidaten för detta. Här kan man antingen tävla med andra spelare eller mot dem i olika moment.

Kulor som flyger kors och tvärs

First Persons Shooters har varit populära att spel med andra ända sedan detta var möjligt i spel som Doom. Nu är det ju helt klart krigsspel som Call of Duty som är mest populär, men även spel som Team Fortress 2 drar till sig en hel del spelare varje dag.

Kontrollera arméer

Nu när den tredje installationen av Blizzards StarCraft 2: Legacy of the Void finns ute kommer detta naturligtvis vara det som drar till sig flest spelare ett tag framöver. Nu kan man dessutom inte bara spela mot varandra som i alla de tidigare spelen, Blizzard har även inkluderat ett antal Co-Op banor där man spelar tillsammans mot datorn.

Far ut och raida

Om någon genre verkligen startade trenden med massor av spelare i ett och samma spel så kan det nog sägas vara MMO-genren. Här är det ju såklart fortfarande World of Warcraft som håller sig i toppen, men idag utmanas det även av spel som Final Fantasy XIV.